Blijvende hersenschade voor Nouri

Bron: Hollandse Hoogte (HH)

De 20-jarige Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen door de hartritmestoornissen die hem zaterdag parten speelden, zo laat Ajax weten.

Tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen afgelopen zaterdag, zakte voetbaltalent Abdelhak Nouri in elkaar. Even was er hoop. Zijn hart kwam ongeschonden uit de strijd. Maar bij uitgebreid onderzoek naar zijn hersenfuncties op de intensive care in Innsbruck bleek helaas dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert als gevolg van een tekort van zuurstof naar de hersenen. De kans op herstel van deze hersenfuncties, die cruciaal zijn, is volgens artsen nihil. 

Nouri is wel vrijgegeven voor vervoer. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam worden gebracht, voor verdere verzorging.

#Ajax are deeply saddened by the news that Appie Nouri has been diagnosed with serious and permanent brain damage… Our thoughts and prayers go out to him and his loved ones in this difficult time.

#StayStrongAppie

Twitterbericht Ajax.

Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar reageerde aangeslagen op het nieuws van Appie en voelt mee met de familie Nouri. Niet alleen binnen Ajax wordt zo gereageerd. Diverse BN’ers laten via social media weten geschokt te zijn door het nieuws en met de familie mee te voelen.

Ook wij wensen de ouders van Abdelhak, zijn broers, zussen en andere naasten veel sterke in deze moeilijke tijd.