Ali B is fel vóór het homohuwelijk bij RTL Summer Night

Boef en Ronnie Flex hebben allebei net een nieuw album uitgebracht. Reden genoeg om samen met manager Ali B bij Beau van Ervens Dorens aan de schuiven in RTL Summer Night. Toch was het gesprek over het album niet het meest opmerkelijke van de avond.

Een paar dagen eerder kopte het Reformatisch Dagblad met ‘Verdrietig dat ook Duitsland homohuwelijk mogelijk maakt’. Hoewel de hoofdredacteur daarvan het niet aandurfde, kwam Anton de Wit van het Katholiek Nieuwsblad deze kop verdedigen.

Vooral Ali B gaat fel, heel fel in op het standpunt van Anton de Wit, die tegen het homohuwelijk is. ”Als wij nu met een meerderheid in Nederland besluiten dat alle kerken weg moeten, dan vind jij dat oké omdat het de democratie is? Oké, haal dat argument dan ook niet aan.”

De jongens van Waterkonijnen, Musa en Issy, reageerden op de uitspraken van Ali B maar ook op de reacties die daar al op volgden. Zo had iemand al op Ali B en Boef gereageerd met: “Zij zijn allebei homo’s. Zij zijn de grootste homo’s. Alles doen zij voor het geld.” Musa en Issy zijn voor liefde. “Wij zijn pro-mensen.”

Wat vond jij van het gesprek bij RTL Summer Night en de reactie van Waterkonijnen?