Facebookpagina tegen politiek van Wilders


Op Facebookpagina VerZet worden verhalen gedeeld van mensen die zich uitspreken tegen de politieke ideeën van PVV-leider Geert Wilders. Zo is te lezen op de pagina: “We moeten nu bewegen, nu in actie komen. Samen kunnen we bergen verzetten; jongeren ertoe zetten voor een tolerante toekomst te kiezen; de gedachten van een PVV-stemmer verzetten; of een stille stem tot luid verzet bewegen.”

Zo’n vierduizend mensen hebben de pagina in minder dan twee weken tijd geliked. Ook tv- en radio presentator Dieuwertje Blok, cabaretier Herman Finkers en rapper Akwasi hebben een tekst geplaatst. Zie hieronder een greep uit alle verhalen die op de Facebookpagina zijn gepost.

Fatima Bouyaziden schrijft op de pagina: “Ik weiger mee te gaan in het zaaien van haat tussen mensen en religies zoals Wilders als doelstelling heeft. Wat geeft ons het recht om te bepalen wie in Nederland mag zijn en leven, wat uiterlijke kenmerken mogen zijn en welke niet!”

Rifaat Basarat noemt zich een bezorgde vader en post het volgende: “Wat ik mijn kinderen ga meegeven is dat wij allemaal mensen zijn en vervolgens benoemen dat zij net zo Nederlands zijn als ieder ander, en ook moslim. Ondanks de verschillen moeten we koesteren dat we allemaal Nederlanders zijn maar bovenal mensen.”

Ciel Kolkman: “Onze politieke leiders moeten dienstbaar zijn aan de multiculturele samenleving die we nu zijn en in wijsheid het land besturen naar een toekomst waarin we met een gerust hart onze kinderen kunnen achterlaten. Geen enkel kind groeit in angst op tot een gelukkig mens.”

George Jean Stavorinus: “Ik laat het woord patriot niet stelen door mensen die vinden dat zij alleenrecht hebben op dit woord. Ik mag trots zijn op Nederland. Zonder arrogantie te voelen ten opzichte van anderen. Patriot is ook mijn woord. Iedereen die van dit land houdt mag zich zo noemen. Dit land is van jou en van mij. Samen. Wandel met mij door dit gebied. Wie je ook bent.”